SAMSUN / CANİK - Tevfik İleri Ortaokulu

ETWINNING PROJEMİZ “VOICES FOR PEACE”

"VOICES FOR PEACE" ETWINNING PROJEMİZ ULUSAL AJANS TARAFINDAN ONAYLANDI

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. Bizim bu kapsamdaki projemizin adı "Voices for Peace".

"VOICES FOR PEACE" ETWINNING PROJEMİZ ULUSAL AJANS TARAFINDAN ONAYLANDI

eTwinning projemiz Voices for Peace Okulumuz Sosyal Bilgiler  Öğretmeni Rukiye Kahraman  koordinatörlüğünde Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından onaylanmış ve çalışmalarımız  Aralık 2023 başladı. Proje ortak ülkelerimiz 8 Türkiye'den katılım ile 1 Ürdün, 2 Romanya ve 1 Yunanistan ortaklıdır.

Projemizin amacı öğrencilerin sağlıklı yaşam ve huzuru tanımlarını ve doğayla barışın önemini anlamalarını sağlamaktır. Dünyamız şimdi ve gelecekte nasıl sürdürülebilir ve kapsayıcı bir barış anlayışına sahip olabilir? Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine paralel çalışmalar yapılarak çözüm üretilecektir.

Poje sürecinde; proje ortakları arasındaki iletişimi artırmak amacıyla ortaklar web 2 araçlarını kullanarak kendilerini tanıtan yazı ya da video hazırlayacak, projeyle ilgili afiş ve logo tasarımları çalışmaları yapacak. Aktif katılım için ulusötesi öğrenci grupları oluşturulacaktır. Faaliyetlerimiz refah, barış, insan haklarına saygı ve herkes için eşitlik, nazik olun üzerine olacaktır.

Yayın: 17.01.2024 - Güncelleme: 17.01.2024 13:47 - Görüntülenme: 96